Vi har kjøpt hus!

Etter mange måneder med usikkerhet har vi endelig kjøpt nytt hus og flytter inn i juni/juli. Vi solgte jo huset vårt i Fetsund (nyyyyydelig hus og tomt, som vi gjorde enda myyyye bedre i løpet av de 7 årene vi bodde der, men som ble litt langt unna venner og familie etter å ha fått barn) i fjor sommer/høst og har siden vært på leting. Siden vi ikke tok sjansen på å stå med to lån, valgte vi å selge først. Da vi fikk veldig kort overtakelsestid på huset ved salg, slet vi litt med hvor vi skulle gjøre av oss. Heldigvis lot det seg løse og vi flyttet inn i kjelleren hos mine foreldre ca 1. oktober. Så dro vi noen uker til svigermor på Vestlandet, før vi var tilbake her ca 1. november. 

Det var veldig deilig å ha et sted å bo (vi hadde også tilbud fra tanten min, så vi gikk fra ingenting til luksusproblem i løpet av null komma svisj). Å leie med et lite barn og to hunder er ikke helt enkelt... Det viste seg å være umulig i Fetområdet, noe vi prøvde på pga barnehagen til Minsten. Vi fikk likevel beholde plassen litt til, mens vi lette, noe vi er veldig glade for. Han trivdes så godt og det er en kjempefin barnehage med flinke ansatte, så det var godt å få være der til over jul og trist å slutte. Heldigvis skjønner ikke lillegullet så mye av det, så jeg vet ikke hvor mye han har fått med seg. Han har i hvert fall tatt overgangen helt supert og koser seg nå på åpen barnehage her i nærheten. Han har fått et par små venner også :)

Vi har lett og lett med lite hell (noe liker mannen og noe liker jeg, men vi likte ikke så veldig mye begge to... noe som jo er en fordel i og med at vi skal bo der alle sammen...), men nå har det endelig kommet i boks og vi har kjøpt hus. Vi fant til slutt i området jeg ønsket meg. Vi måtte mer opp i pris enn jeg syntes var morsomt, men det blir likevel "billigere" enn et billigere hus, siden det er en stor utleiedel i 2.etg. Den ble riktig nok pusset opp i '88 (...!) så det er litt som må gjøres, hehe ;) Likevel: det meste er gjort ved å ta vekk gulvtepper og fikse veggene. Og en vekk som tidligere er tatt ned skal opp igjen, men DA er det klart! Nede skal vi male til vi nesten kreperer... og så male litt til, haha ;) Men det skal bli fint! Jeg har hentet fargeprøver og vi har faktisk en uåpnet malingsboks med fra gamlehuset. I riktig farge!! Den fargen skal vi ha i stue og spisestue, slik at det blir lyst og åpent og helhetlig. Det er jammen meg gjennomført stil der nå også, men litt langt fra vår stil da... Trepanel overalt! Need I say more...?! Det blir ikke mye igjen når vi er ferdige, for å si det slik, men det gjenstår å se om vi maler det som det er eller om vi glatter ut veggene. Tror det blir det første i begynnelsen i det minste, så får vi se om vi endrer mening etterhvert. Jeg får få litt hjelp av mine flinke søstre til å tenke og justere fargene i rommene, men i utgangspunktet skal det blir lyst og luftig, samtidig som jeg også vil ha litt koselig og lun stemning. Vi får se :) Jeg fant også en skikkelig morsom malingstype jeg vil bruke. Akkurat hvor gjenstår å se.

Spennende tider i møte :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits